Behandelingen


»  Massagevormen:

 • Voetreflex
 • Klassieke manuele massage
 • Hot and cold stone massage

Met behulp van aromatherapie in de vorm van etherische oliën worden de behandelingen gegeven.

»  Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie valt onder de natuurgeneeswijze. Het is een therapie die gebaseerd is op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een geheel vormen. Voetreflexologie ook wel voetreflexzonetherapie genoemd, heeft een regulerende werking op lichaam en geest.

Door deze therapie zullen niet alleen de fysieke, maar ook de psychische en emotionele aspecten van de mens op een positieve wijze in het genezingsproces betrokken worden,mits met de juiste instelling en techniek worden gegeven.

Ziekte kan ontstaan door negatieve  manier van denken of door onderdrukte en onverwerkte emoties. Hierdoor kan er geleidelijk een blokkade of breuk ontstaan in de energiebanen en daardoor in de samenwerking van de verschillende organen in het lichaam. Door de reflexpunten en reflexzones te behandelen kan de verstoorde harmonie worden hersteld.  De gedachte erachter is dat “ziek zijn’  het signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid. Door de behandelingen kunnen verstoringen die zich in het lichaam hebben gevormd,worden opgeheven.

Organen, beenderen en weefsels hebben allen een reflexpunt op de voeten. Bij een verstoring kan dit tijdens of na de behandeling merkbaar zijn o.a door het ontstaan van pijn,prikkelingen,jeuk,verandering van huid (eelt,transpiratie) en kleurverschil. De punten waar deze gevoelens ontstaan geven aan dat er verstoringen zijn in de energie stroom naar het corsponderende orgaan of lichaamsdeel. Wanneer deze verstoringen zijn opgeheven, kan het lichaam in staat zijn zichzelf te genezen.

Ik genees dus niet,maar ik help uzelf te genezen.

Ik behandel niet alleen dat gedeelte van de voeten waar zich de klacht bevindt,maar beide voeten helemaal en op de manier de “mens als geheel”.

Er kan dus een breed scala aan (chronische) klachten behandeld worden. Voorbeelden zijn: vermoeidheid, stres, hoofdpijn, migraine, rugpijn gewrichtsklachten, maag- en darmklachten, slaapstoornissen, overgangsklachten, hormonale disbalans en emotionele klachten.

Ook is voetreflexologie een goede aanvulling bij AFVALLEN.

De afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

»  Voor wie is voetreflexologie?

Voetreflexologie is voor iedereen met klachten, zowel lichamelijk als emotioneel.
Door een voetreflexbehandeling zal eerder de balans tussen lichaam en geest teruggevonden worden, waardoor klachten verminderen of verdwijnen.
Ook zonder concrete klachten kan de behandeling aanbevolen worden ter ondersteuning van algeheel welbevinden.

»  Zwangerschapsreflexologie 

img_4620

In mijn opleiding Voetreflex-Plus bij Total health heb in het laatste( specialisatie) jaar, 3 module’s gevolgd waaronder zwangerschapsreflexologie.

Ook de module vrouw en de hormonen heb ik afgerond.

Voor zwangere vrouwen is een voetreflex behandeling goed voor moeder en kind. Het brengt je hormonen in balans en geeft ontspanning.

Ook helpt het bij alle zwangerschapskwalen zoals misselijkheid en vocht vast houden.

Voetreflex behandeling is een veilige behandeling.

Voor de bevalling is het ook goed om relaxter de bevalling in te gaan.

Bij een zwangerschap van 38 weken behandel ik reflex punten en acupunctuur punten zodat ik moeder kan  helpen om de weeën op te wekken.

Ook kan ik proberen om niet ingeleid te worden na 41 weken.

Hier heb ik al goed resultaat mee behaald.

Natuurlijk lukt het niet altijd,omdat ik er vanuit ga dat de baby komt wanneer hij/zij er klaar voor is.

Het helpt wel als de moeder ontspannen is, en het bekken ontspannen is.

Dit behandel ik via de voeten, en punten op handen en nek.

 

»  Oncoreflexologie (Voetreflex bij mensen met kanker)

Cliënten die tijdens de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en/of operaties ondersteuning zoeken bij een therapeut kunnen bij mij terecht, maar ook nadat de Client  klaar is met de reguliere behandelingen zijn er nog veel klachten waarvoor de cliënt hulp zoekt.
Ik heb de opleiding oncoreflexologie gevolgd, en kan u ondersteunen tijdens het proces rondom kanker.

 

Ik ben aangesloten bij de beroeps vereniging VNRT.

Een behandelingVoetreflex wordt daarom vergoed door veel zorgverzekeraars.
Vanuit de aanvullende verzekering kunt u de behandeling vergoed krijgen, dit gaat niet van uw eigen risico af.!!!!!!

Kijk voor informatie over zorgverzekeringen bij tarieven.

»  Waarom massage?

Het is moeilijk om in onze gehaaste maatschappij de balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. Als deze balans niet meer in evenwicht is kan men allerlei klachten krijgen. Een massage kan dan een rustgevende en heilzame uitwerking hebben, waardoor u beter bent opgewassen tegen de dagelijkse spanning en stres.

De klassieke manuele massage (ontspanningsmassage) is met behulp van mijn handen en evt triggerpoints (knopen) met behulp van Jade edelstenen staaf.

De klassieke massage is een overheerlijke massage om aanwezige blokkades op te heffen.Deze massage zorgt voor een goede doorbloeding en een weldadige ontspanning,

Voorafgaand aan een manuele massage voor de rug, schouder en nek wordt altijd eerst alle bindweefselverklevingen middels twee technieken goed los gemaakt, voor een optimale doorbloeding, het vrijmaken van blokkades en het ontspannen van de spieren.

De klassieke manuele massage wordt gegeven met de officieel EU massage technieken t.w.

 • Effeurage (strijking)
 • Petrisage ( kneding)
 • Tapotement ( hakken en vuisten)
 • Vibratie ( trilling/beving)
 • Fictie( wrijving)

Tussendoor wordt er ook nog gebruik gemaakt van 4 verschillende doeltreffende technieken, zoals intermitterend drukken  (voor het verdelen van de zuurstof ) huidrollen en losmaken van bindweefselverklevingen, schuddingen en platgriff/harkengriff ( opheffen van de aanwezige verkramte spieren).

 

De jade hot and cold stone massage is een massage met behulp van edelstenen.

Een Jade stonemassage Hot en Cold is absoluut niet te vergelijken met een Hotstone massage. Een massage met edelstenen werkt veel intenser en krachtiger,het is een complete nieuwe holistische behandeling, welke overwegend door een opgeleide professionele masseur wordt gegeven.

Jade een groene beschermende, waardevolle en fantastische geslepen steen. Edelsteen in schoonheid en subliem gebruik voor Jade stonemassage.De stenen zijn mineralen die op basis van hun specifieke eigenschappen bijzondere waarde toegekend hebben gekregen. Jade bevat chroom(remt alle vormen van ontstekingen en ondersteunt het hart). Jade herstelt lichamelijke en psychisch evenwicht, harmoniseert alle chakra’s , versnelt het genezingsproces, brengt de stofwisseling in balans en heeft een positieve uitwerking op de huid en lichaam. Door te masseren met Jade edelstenen worden alle effecten van een gewone massage extra versterkt maar ook buitengewoon en aangenaam aangevuld.

Het ondergaan van een stenenmassage behandeling werkt :

 • kalmerend
 • ontspannend
 • zorgt voor een goede doorbloeding van de lymfevaten en aderen bij overbelasing van de spieren, vet en spierweefsel
 • werkt ioniserend op verslapte spieren
 • is uitermate geschikt voor een goed werkende afvoer van de afvalstoffen

Met behulp van aromatherapie(d.w.z zuivere ongeraffineerde basisolien) zoals Amandelolie Kokosolie in combinatie met eterische olie worden de behandeling gegeven. b.v Eucalyptus of Lavendel.

»  Contra indicaties

Voetreflex:

 • Grote schimmelvelden
 • Zwangerschap* met risico
 • Hartzwakte
 • Epilepsie
 • Besmettelijke huidaandoeningen

 Massages:

 • Aids
 • Kanker
 • Hartziektes (uitsluitend met toestemming van een arts)
 • Zwangerschap*

* Wanneer u zwanger bent of denkt zwanger te zijn, wilt u dit dan voor de afspraak aan mij doorgeven? Voetreflex is een veilige behandeling,maar er zijn reflexzone’s die ik dan niet behandel, na 38 weken juist weer wel.

 

Geen Jade warme en koude stenen, als u last heeft van :

 • Huidontstekingen
 • Oedemen
 • Recent litteken weefsel
 • Verlaagde bloeddruk
 • Acute astma en infecties
 • Als u op het moment van de massage Migraine heeft,Mag wel met lauwe en koude jade stenen massa
Bron vermelding massage : www.inuwvoordeel.nl